dimarts, 18 d’octubre del 2016

Animació i gent gran.

L‘animació sociocultural, com a molts altres col·lectius, també es pot dur a terme amb el col·lectiu de gent gran. Aquesta comporta molts beneficis per a quest col·lectiu ja que els pot ajudar a la seua realització personal, a la comprensió del seu entorn i fomentar la seua participació en la vida comunitària.

Per altra banda amb l’animació sociocultural dirigida a quest col·lectiu també podem integrar-los més en la societat per a que s’escolte i es valore la seua veu i així tenir en compte les seues opinions. La gent gran és un col·lectiu molt important, a l’hora que interessant perquè d’ella també es poden aprendre moltes coses. També amb l’animació aconsegueixes per a elles l’educació i la formació permanents, ja que mai és tard per a aprendre i encara que sigues major et pots continuar formant i superant. La formació d’aquesta gent gran pot tenir lloc a espais com per exemple, les universitats populars, què són projectes molts interessants i enriquidors quasi sempre duts a terme en ateneus de barris o associacions. També hi ha espais especialment pensats per a la formació de gent gran com pot ser la Nau Gran.



Definitivament i dins dels diferents i nombrosos beneficis que l’animació sociocultural té per a la gent gran, també ens trobem amb la facilitació a l’accés i la participació activa en activitats culturals, per tal de millorar la seua qualitat de vida. Perquè encara que siguen gent gran i hagen viscut ja molts anys tenen tot el dret a seguir gaudint i estar actius en el seu dia a dia, a més com ja hem dit abans, són un col·lectiu del que es pot aprendre moltes coses, i la seua participació en activitats culturals pot fer que aquestes es s’enriqueixquen molt més. Un exemple molt clar podrien ser les activitats intergeneracionals, mitjançant les quals els més menuts aprenen gràcies als coneixements i experiències dels més majors.



Per últim, l’animació sociocultural en aquest col·lectiu també ens pot ajudar a despertar una mirada crítica en ell respecte a algunes situacions de la vida que els puguen parèixer injustes. I també ens ajuda a trencar l’aïllament del col·lectiu respecte d’altressectors de la societat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada