dilluns, 24 d’octubre del 2016

Joves


Parlem de la joventut...què és per a nosaltres?
L’etapa de la vida on s’assenten les bases de la personalitat,  considerant-la molt important per al ple desenvolupament i difícil de definir cronològicament.
Socialment la podem establir entre els 12 i els 30 anys, encara que variarà segons en l’àmbit, lloc i moment on es tracte.

Segons els informes de la joventut en Espanya que té en compte el grup de població de 15 a 29 anys, el percentatge de població d’aquest col·lectiu ha baixat de forma notable, representant un 24,49% en l’any 1996 a un 16,67% en l’any 2012. Com es pot observar al gràfic:

 

La crisis és un dels fenòmens causant de la emigració dels joves i per tant, del baix percentatge poblacional que acabem de veure. Les oportunitats laborals i econòmiques que aquests troben als països veïns, són uns del factors d’aquest increment de mobilitat geogràfica. 

És per això, que es preguntem per les polítiques de joventut, que poden dir?
Doncs que aquestes són absolutament necessàries perquè els joves són el futur de la nostra societat, a més s’ha de tindre en compte la importància de la participació dels propis joves en el procés i la creació d’aquestes polítiques, ja que aquests són plens coneixedors de les nostres creences, necessitats i potencialitats.

Amb la pèrdua de la població jove, quines conseqüències socials pot haver-hi?
La disminució de la participació política dels joves, on és troben diferencies en la manera en que participen els joves i els adults,el context on es desenvolupa el procés de socialització, que es troba en continua transformació i el creixement de la participació poc comú.

Que hem de fer nosaltres com a treballadores socials?
Impulsar les condicions per a la lliure i activa participació de la joventut en el desenvolupament socioeconòmic, polític i cultural. 


On puc obtindré més informació sobre la participació de la joventut? Ací
Al consell de joventut d Espanya, que és una plataforma de entitats juvenils creada per a potenciar la participació de la joventut en el desenvolupament polític, social, econòmic i cultural.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada