dimarts, 22 de novembre del 2016

Treballem l'animació socicultural



     Aprofitant que una de nosaltres treballa en una empresa d’animació sociocultural, parlarem de dues activitats que es van realitzat a València i Catarroja durant el mesos de setembre, octubre i novembre.
 
       Es un projecte que naix de la consciencia de que la cultura es un dret de tots/es, on cal afavorir l’accés de la ciutadania a poder gaudir i consumir les noves propostes culturals de qualitat en igualtat de condicions.
       Es va posar a  l’abast de tot el veïnat en els carrers i places dels diferents barris de la ciutat, en concret en huit d’ells (El Cabanyal, Campanar, L’Olivereta, Quatre Carreres, Benicalap, La Saïdia, Jesús i Rascanya)
       Es van realitzat més de cent activitats on van participar uns cinquanta professionals del món del cine, teatre, circ, poesia i música, lectures teatrealitzades, conta contes, endevinalles, titelles, màgia, humor, jocs, balls, mímica i teatres participatius, van oferir els seus talles i espectables en espais públics. 
       L'activitat on va estar la nostra companya feia referència als jocs populars, com la cursa de sacs, el caixó, set i mig, canut, sambori....entre altres.
      Amb aquesta iniciativa es va voler afavorir hàbits d’assistència i intentar crear nous espais públics que siguen futurs consumidors i demandants de cultura.


       

 
       En el dia dels Drets de la Infància, promoguerem el JOC como a ferramenta de la felicitat dels Infants!
 
        Aquests drets els posseeixen els xiquets/es i adolescents per la simple raó de néixer.    Són inalienables, irrenunciables, innats i imprescindibles per a una bona infància i es troben recollits a: La Convenció sobre els drets de l'Infant. A més, estan traduïts a tots els idiomes per tal que tothom els puga entendre.

        L’activitat que es va escollir consistia en un taller de siluetes, on els xiquets/es a més de dibuixar la seua silueta en un paper continu, havien de decorar-la, retallar-la i deixar reflectit el dret que consideraven més important.
       També es va realitzar un teatre de titelles, on l’objectiu era fer veure la importància del drets del més menuts, d'una manera més divertida i entretinguda.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada